De HDA-SR Combi Kap

De HDA-SR Combi kap is een 1.5mm dikke aluminium schoorsteen ommanteling, welke over de schoorsteen heen wordt geplaatst en met behulp van aluminium verticale omegaprofielen aan de schoorsteen wordt bevestigd. Gezien de warme een zeer vochtige lucht, welke in het kanaal omhoog komt en daarin ook condenseert, is het noodzakelijk dat het metselwerk blijft ventileren. Voor een optimale ventilatie van het metselwerk worden de profielen dan ook verticaal geplaatst en tevens worden boven in de kap ventilatie roosters geplaatst.

De diverse afvoerkanalen worden met behulp van RVS/Aluminium aansluitstukken en?of aluminium/RVS/Kunstof flexiblele slangen op de uitmonding aangesloten. Uitmondingen worden voorzien van een HR, VR of Trega kap naargelang de bestaande situatie. De HDA-SR combikap is te leveren in elke gewenste standaard RAL kleur van 60mu, dit wordt via Poedercoating op het materiaal aangebracht.

 


 

De HDA-SR Mono Kap

De HDA-SR Mono schoorsteen kap is een 1.5mm dikke aluminium schoorsteen ommanteling, welke over de bestaande schoorsteen heen wordt geplaatst en met behulp van aluminium verticale omega-profielen aan de bestaande schoorsteen wordt bevestigd.

Voor een optimale ventilatie van het metselwerk, worden deze profielen verticaal geplaatst. Om deze spouw te ventileren wordt erboven in, tussen de kap en het metselwerk, ruimte gehouden voor doorstroming van de lucht.

Gezien het feit dat het om het afvoeren van één gas gaat ( in dit geval alleen rookgas) en het feit dat wij het principe van open uitmonding kunnen handhaven, kunnen wij de aluminium  schoorsteen kap afdekken met een grote regenkap.

Optioneel zijn het RVS vogelgaas en de anti condens isolatie in de deksel. Deze isolatie voorkomt ook overmatig geluidsoverlast bij hagel en zware regen. Deze laatste overlast komt veel voor bij het gebruik van Spiro buizen, naar de woningen toe.

De HDA-SR Mono kap is te leveren in elke gewenste standaard RAL kleur van 60Mu, dit wordt via poedercoating aangebracht.


 

HDA-SR Vent Schoorsteen kap

De HDA-SR Vent schoorsteen kap is een 1.5mm dikke aluminium schoorsteen ommanteling, welke over de Shunt schoorsteen heen wordt geplaatst en met behulp van aluminium verticale omega profielen aan de Shunt schoorsteen wordt bevestigd. Ook hier geldt dat we het metselwerk droog houden door een optimale ventilatie.

De ventilatie lucht uit de shuntkanalen wordt afgevoerd door een speciaal door ons ontworpen trekkende kap van aluminium ronden lamellen (shunt toren). Deze kappen kunnen ook worden geleverd met aluminium plakplaat of schuindak panstuk.

De HDA-SR Vent kap is te leveren in elke gewenste standaard RAL kleur van 60mu, dit wordt via poedercoating op het materiaal aangebracht.

 


 

HDA-SR Plenum Schoorsteenkap

HDA plenum schoorsteen kappen worden gemaakt van 1.5mm aluminium en zijn van binnen geheel geïsoleerd met behulp van 20mm Lineduct isolatie.

De HDA Plenum schoorsteen kappen hebben een totaal hoogte van 400mm, waarvan  50mm overhang.

Aan de binnenkant is een hoeklijn gemonteerd met op de hoeken schegplaten ten behoeve van de luchtdichtheid. HDA Plenum schoorsteen kappen worden met behulp van M6 RVS boutjes aan het montageframe bevestigd.

Onder de opstand van de MV wordt aan twee kanten een extra versteviging gemonteerd tegen de doorbuiging. Indien gebruik wordt gemaakt van geluiddempers dient hier van tevoren melding te worden gemaakt. Er kunnen dan extra zware ondersteuningen worden toegepast.

HDA Plenum schoorsteen kappen zijn te leveren in elke gewenste RAL kleur van 60 mu, dit wordt via poedercoating op het materiaal aangebracht.


 

HDA-HR Prefab

De HDA-HR Prefab met 3 niveau's voor gesloten toestellen, is een aluminium schoorsteen welke is geschikt voor de woningbouw. In de schoorsteen kunnen worden opgenomen: een HR rookgasafvoer  ø 80mm, een luchttoevoer ø 80mm, een mechanische ventilatie ø 125mm en een riool ø 110mm. De rookgas is standaard geschikt voor verbeterde rendement ketels 

 

 


 

De HDA-HR Prefab t.b.v. schuindak

De HDA-HR Prefab schoorsteen met 3 niveau't voor gesloten toestellen is een aluminium schoorsteen welke geschikt is voor de woningbouw. In de schoorsteen kunnen worden opgenomen: een HR rookgasafvoer  ø 80mm, een luchttoevoer ø 80mm, een mechanische ventilatie ø 125mm en een riool ø 110mm.

De HDA-HR Prefab t.b.v. schuindak kan in elke schuinte geleverd worden, door middel van aluminium plakplaat en loodslabbe. De rookgas is standaard geschikt voor verbeterde rendement ketels.

 


 

De HDA-VR combi en de HDA-HR Combi

Holland Dakaccessoires B.V. levert ook op maat gemaakte prefab schoorstenen in diverse combinaties van rookgasdoorvoeren, riool, CLV systemen e.d. voor zowel HR, VR, alswel voor atmosferische CV-toestellen. De kanalen welke ik de HDA combi kunnen worden opgenomen zijn.

  • rookgasafvoerkanalen in de diameters ø 80 / ø 90 en ø 100mm
  • luchttoevoerkanalen
  • ventilatiekanalen rond en vierkant
  • rioolbeluchtingskanalen pvc ø 75 / ø 110 en ø 125 mm
  • CLV doorvoeringen, diverse merken 
  • WTW kanalen