HDA Haarlem Reno RookgasHolland Dakaccessoires B.V. heeft voor het renoveren van bestaande rookgassen diverse systemen ontwikkeld. Belangrijk bij het renoveren van rookgas is het herkennen van het type ketel waar de betreffende rookgas wordt gebruikt. Bij elke type ketel behoort ook een type rookgas. Deze set is geschikt voor hoog rendement (HR) en verbeterd rendement (VR) ketels waarvan het besteaande rookgasafvoerpijp 80mm bedraagt en de luchttoevoer 130mm. Ketels met een HR afvoer hebben in de regel een condensafvoer, ketels met VR afvoer hebben deze vaak niet. Ook dient u goed naar de plakplaat te kijken. Meegeleverde plakplaat is niet altijd geschikt. Door Holland Dakaccessoires B.V. kunnen ook gelaste, gesoldeerde of andere plakplaten worden gemaakt. Tevens is er de mogelijkheid de Reno's door Holland Dak Accessoires te laten monteren!

P.S. OOK voor schuine daken. 

fig.1 Is een veel voorkomende HR afvoer met een standaard plakplaat 130mm. Deze afvoer kan zowel van aluminium als van kunstof

fig.2 Verwijder de rookgasafvoer en luchttoevoerkap. Deze zit vaak met popnagels of bajonetsluiting vast op het onderste gedeelte van de rookgas.

fig.3 Laat de nieuwe plakplaat zakken over de bestaande plakplaat. Deze kunt u inbranden met dakbedekking. Laat vervolgens de nieuwe sectie over de resterende deel van de bestaande rookgas zakken. De binnenpijp zal in de bestaande rookgasafvoer passen. Controleer wel of u alle popnagels e.d. uit de aluminium pijp heeft verwijderd.

fig4. Stel de rookgas op hoogte, zodanig dat de luchttoevoersectie vrij de lucht kan aanzuigen. Zet de schuifpijp met 3 zelftappers aan elkaar vast.