Holland Dak Accessoires staat bekend om de altijd aanwezige drang naar het verbeteren van bestaande producten. Het verbeterde product dient altijd voordelen te bieden ten opzichte van het al bestaande product... Dat is het ultieme doel.

Met die gedachte ontstond wederom een verbeterd product. De aluminium HWA afvoer (hemelwaterafvoer).

De winters in Nederland worden niet alleen steeds vaker strenger maar ook gaan ze vaker gepaard met grotere hoeveelheden neerslag. Hierdoor wordt een aanslag gedaan op de huidige HWA afvoeren. Vooral de kunstof HWA zijn vaak niet bestand tegen de hoge druk die van binnenuit op de wand van de pijp uitgeoefend wordt door o.a. ijsvoming. Barsten of zelfs het volledig door midden breken/ los schieten van de HWA afvoer zijn een steeds vaker voorkomend probleem. De gevolgen kunnen uiteen lopen van wateroverlast tot lekkages of schade aan het huis of pand.

Holland Dak Accessoires BV heeft een aluminium HWA afvoer ontworpen die wel bestand is tegen de gevolgen van een zware winter. Door het gebruik van buizen met een wanddikte van 1,5mm is de stevigheid vele malen groter dan een kunstof of zelfs een zinken HWA afvoer.