HDR CLV

Onder HDA Kanaal valt alles op het gebied van rook- en gaskanalen. Ontworpen op onze eigen R&D afdeling, gefabriceerd in onze werkplaats en geplaatst door onze installateurs. Door alles in-house te houden blijven de lijnen kort. Prettig voor ons en zeker voor onze opdrachtgevers.

HDR CLV

HDR CLV

Half CLV-Systeem, ook wel vereenvoudigd CLV-Systeem genoemd, bestaat uit een gemeenschappelijk rookgasafvoersysteem waarbij de verbrandingslucht individueel vanaf de gevel wordt aangevoerd. Door de beperkte ruimte die het systeem nodig heeft wordt het veel in de bestaande bouw toegepast. Het rookgasafvoersysteem kunnen we soms in een bestaand rookgasafvoer- of ventilatiekanaal laten zakken. Wanneer dit niet mogelijk is, kan er vaak in een bestaande schacht, kast of andere ruimte plaats gemaakt worden voor het systeem.

In die situaties waar inpandig helemaal geen ruimte voor het afvoersysteem is, kan deze ook aan de buitengevel gemonteerd worden. Om te snelle afkoeling van de rookgassen en daardoor vermindering van de thermische trek te voorkomen wordt het afvoersysteem dan dubbelwandig uitgevoerd. Het Half CLV systeem is als onderdruk- en als overdruksysteem toepasbaar. Omdat de rookgasafvoer uitmonding en de luchttoevoeropeningen zich in verschillende drukgebieden bevinden dient speciale aandacht te worden besteed aan het type en de plaats van de uitmonding. De aangesloten ketels moeten typeaanduiding C82 of C83 hebben.